Фонд "Право і демократія"

Надати доступ до Генплану Винників міську раду змусять примусово, а чиновників притягатимуть до відповідальності !

Надати доступ до Генплану Винників міську раду змусять примусово, а чиновників притягатимуть до відповідальності !

Відділ примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у Львівській області примусово спонукатиме Винниківську міську раду надати копію Генплану міста для громадської організації «Ресурсний центр для ОСББ». Про це йдеться у постанові про відкриття виконавчого провадження згаданого вище управління юстиції.

Нагадаємо, що рішення про надання копії Генплану Личаківський районний суд міста Львова виніс ще у травні 2014 року, розглянувши позов громадської організації до міської ради Винників. Причиною позову активістів до міської ради була відмова органу місцевого самоврядування надати копію Генплану міста для ознайомлення. Небажання надавати копію Генплану чиновники обґрунтовували тим, що до документа вносилися зміни.

Проте суд встановив, що така причина відмови в доступі до публічної інформації не передбачена законом, а тому є протиправною. Крім того, суд зобов’язав Вінниківську міську раду надати громадським активістам копію Генерального плану протягом місяця. У тім, рішення суду у міській раді проігнорували і не виконують вже два місяці.

«З моменту прийняття судом рішення і до сьогодні ми так і не отримали доступу до Генплану Винників.Це свідчить про закритість виконавчих органів міської ради, небажання працювати прозоро та в інтересах громади міста. Юристи нашої організації скерували скаргу до органів прокуратури з вимогою притягнути до адміністративної відповідальності посадових осіб Винниківської міськради, які перешкоджають у отриманні доступу до інформації»,- коментує ситуацію представник «Ресурсного центру для ОСББ» Михайло Васюта.

З відповідями міської ради щодо доступності Генерального плану міста Винники Львівської області можна ознайомитись тут – http://cityplan.in.ua/cities/view/137

***

Описувана діяльність здійснюється «Ресурсним центром для ОСББ» спільно із Східноукраїнським центром громадських ініціатив спільно у рамках проекту «Через моніторинг та адвокацію – до законних судових рішень у справах щодо доступу до публічної інформації» за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) та Міністерства закордонних справ Данії та підтримується ініціативою «Відкрите Врядування: тестування інструментів впливу на владу».

Контакти: Ресурсний центр для ОСББ
www.osbb.com.ua
тел/факс.: +38(032)2987385
м. Львів, вул. Смерекова, 2
e-mail: forym@osbb.com.ua

Залишити відповідь

Закрити меню