Фонд "Право і демократія"

У Львові обговорили питання доступу до правосуддя осіб з особливими потребами

24 липня відбувся круглий стіл щодо обговорення питань доступу до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами.

Реалізацію проекту заплановано поширити на територію Львівської, Волинської, Рівненської, Івано-Франків- ської, Тернопільської, Чернівецької та Закарпатської областей.

Круглий стіл, проведений організацією за участі громадських діячів, представників судової влади, органів місцевого самоврядування та ЗМІ, є першим  заходом для обговорення цієї проблеми у контексті доступу до суду осіб з особливими потребами.

У заході взяли участь представники осіб з обмеженими фізичними можливостями: голова правління Львівської обласної організації Українського товариства сліпих Любов Кукурудза та представник Національної Асамблеї інвалідів України у Львівській області Ярослав Грибальський.

Також до дискусії долучилися представники органів влади: представник Уповноваженого з прав людини у Львівській області Зінон Котик,  головний спеціаліст із зв'язків з громадськістю Львівського апеляційного адміністративного суду Ольга Давид.

Керівник проекту, директор Фонду «Право і демократія» Віталій Разік зазначив: «Особи з особливими фізичними потребами є найбільш вразливою групою при доступі до правосуддя, оскільки практично жоден суд в країні  необладнаний для роботи з таким колом осіб. З метою забезпечення рівних прав громадян при доступі до правосуддя, заплановано вжити ряд активних дій, в тому числі у співпраці з органами місцевого самоврядування, щодо реального забезпечення доступності до суду для осіб з особливими фізичними потребами та привернути увагу громадськості до даної проблематики за допомогою ЗМІ і медіа-кампаній».

Ольга Лучка

 

Залишити відповідь

Закрити меню