Фонд "Право і демократія"

Вінницький апеляційний адміністративний суд намагається якомога краще забезпечити рівний доступ для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Вінницький апеляційний адміністративний суд намагається якомога краще забезпечити рівний доступ для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Про це йшла мова під час круглого столу у ВААС на тему: «Моніторинг забезпечення рівного доступу осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя».

Представникам судів Винничини, та представникам громадських організацій регіону, які представляють права та інтереси осіб з інвалідністю було продемонстровано результати моніторингу забезпечення рівного доступу осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя, який проводився регіональним громадським благодійним фондом «Право і Демократія» (м. Львів) у Вінницькому апеляційному та Вінницькому окружному адміністративних судах. Діяльність у судах здійснювалась за підтримки проекту USAID “Справедливе правосуддя”.

В.о. керівника апарату Вінницького апеляційного адміністративного суду – Інна Грищук розповіла усім присутнім про забезпечення доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями та інноваційні технології, що запроваджені у суді – електронну доступність, проведення судового засідання в режимі відеоконференції,можливість потрапити на прийом до керівництва суду за допомогою Skype-зв’язку, а також про «Віртуальний мандрівник» на офіційному веб-сайті ВААС. Зазначені інновації сприяють доступу маломобільних осіб до правосуддя, не докладаючи при цьому жодних зусиль.

В рамках проведення заходу було досягнуто домовленості між судами та громадськістю про співпрацю та спільні дії щодо покращення доступності громадян до правосуддя.

Залишити відповідь

Закрити меню