Фонд "Право і демократія"

Суди Одесщини частково доступні для осіб з обмеженими фізичними можливостями

Суди Одесщини частково доступні для осіб з обмеженими фізичними можливостями

05 червня 2015 року в приміщенні Одеського окружного адміністративного суду відбувся круглий стіл на тему: «Моніторинг забезпечення рівного доступу осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя».

Під час заходу громадськості та судам були представлені результати моніторингу забезпечення рівного доступу осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя, який проводився Регіональним громадським благодійним фондом «Право і Демократія» (м. Львів) – у Одеському окружному адміністративному суді, Приморському районному суді м. Одеси та Овідіопольському районному суді Одеської області, впродовж 2014-2015рр.
Окрім судів, де проводився моніторинг, у заході взяли участь представники Господарського суду Одеської області, Одеського апеляційного адміністративного суду, департаменту соціального захисту населення Одеської обласної державної адміністрації, які спільно з представниками громадських організацій “Інваліди Надії в майбутнє”, Одеський обласний комітет доступності інвалідів, Одеська територіальна організація українського товариства Сліпих, Спілка юристів Одеської області обговорили рекомендації для судів та судових адміністрацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо забезпечення рівного доступу осіб із обмеженими фізичними можливостями до приміщень суду і судових послуг.

Проект «Проведення моніторингу забезпечення рівного доступу осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя», реалізується за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя».

Залишити відповідь

Закрити меню