Фонд "Право і демократія"

Прес-секретарі апеляційних та місцевих судів загальної юрисдикції Львівщини підвищили професійний рівень

Прес-секретарі апеляційних та місцевих судів загальної юрисдикції Львівщини підвищили професійний рівень

Комунікаційний менеджмент в судах став темою проведення дводенного семінару для головних спеціалістів із забезпечення зв’язків із засобами масової інформації (прес-секретарі) апеляційних та місцевих судів загальної юрисдикції м. Львова та Львівської області. Під час навчання учасники отримали нові знання щодо організації комунікаційної роботи у суді, основ побудови якісної прес-служби та особливостей роботи з журналістами.

Таке навчання було ініційовано Територіальним управлінням ДСА України у Львівській області у співпраці з Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України 26 та 27 серпня 2015 року та за участі в якості викладачів прес-секретаря Львівського апеляційного адміністративного суду Ольгу Давид, експерта з питань комунікації, керівника прес-служби ПАТ «Кредобанк» Віктора Гальчинського та ведучого спеціаліста по соціальній роботі Західноукраїнського центру «Жіночі перспективи» Олену Кальбус.
Прес-секретарі навчились правильної поведінки у кризових ситуаціях, які можуть виникати під час взаємодії із представниками ЗМІ та шляхами їх подолання. Також, отримали навички написання прес-релізів та ознайомилися із психологічними аспектами діяльності прес-секретаря, зокрема із «золотими правилами» спілкування, прийомами активного слухання та технікою «STOP», що допомагає опановувати власні емоції та «температуру» відчуттів. Учасникам семінару було вручено пам’ятки якісного прес-секретаря, а також пам’ятку написання прес-релізу.
Начальник Територіального управління державної судової адміністрації України в Львівській області Віктор Дейнека висловив сподівання, що проведення такого семінару допоможе учасникам отримати нові знання та застосовувати їх у подальшому під час виконання обов’язків прес-секретарів суду.

За словами заступника начальника Територіального управління державної судової адміністрації України в Львівській області Марії Коник, метою проведення навчання є повне перезавантаження свідомості учасників та розуміння важливості завдання, що покладено на прес-секретаря – забезпечити максимально прозорий доступ суспільства до інформації про діяльність суду, налагодити комунікацію між судами та громадськістю та довести, що суд є відкритий для людей.

Також, Марія Коник зауважила, що особи, на яких покладено обов’язки по забезпеченню зв’язків із ЗМІ, повинні гордитися своєю почесною місією. В час, коли судова влада потерпає хвилю недовіри і критики з боку суспільства, прес-секретарі відіграють ключову роль у зміцненні авторитету та підвищенні іміджу суду.

«Відновлення довіри необхідне не тільки суду, а й суспільству в цілому. Ми віримо, що завдяки спільним зусиллям, незабаром почуємо: «Судова реформа відбулась» і «Довіру до суду відновлено».» – зазначила Марія Коник.
Як зазначила директор Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України Оксана Польна, захід такого формату, із залученням одразу трьох профільних спеціалістів: прес-секретаря, журналіста та психолога, проводиться вперше та покликаний охопити усі аспекти діяльності прес-служби суду.

За результатами успішного проходження навчання, усі учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.

Джноело: Прес-центр судової влади.

Залишити відповідь

Закрити меню