Фонд "Право і демократія"

Працівники апаратів судів Хмельницької області покращують навики спілкування з людьми з інвалідністю

Працівники апаратів судів Хмельницької області покращують навики спілкування з людьми з інвалідністю

5 квітня 2016 року у м. Хмельницькому Чернівецьке регіональне відділення НШСУ провело семінар для працівників апаратів судів м. Хмельницького та Хмельницької області на тему «Покращення рівня навиків спілкування та роботи працівників суду з людьми з інвалідністю». Захід проводився в рамках реалізації проекту «Розробка та впровадження навчальної програми для працівників судів щодо покращення рівня навиків спілкування та роботи з особами з особливими потребами» за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».
Семінар відкрили заступник директора Чернівецького РВ НШСУ Тетяна Аілінчій та Андрій Бурий – голова правління фонду «Право і Демократія». Вони ознайомили учасників заходу з метою навчальної програми. Привітала учасників зібрання заступник начальника територіального управління ДСА України в Хмельницькій області Любов Школьник.
У ході семінару Андрій Бурий докладно зупинився на навиках спілкування та роботі працівників суду з людьми з інвалідністю, правовому статусі людей з інвалідністю. А доцент кафедри фізичної та соціальної реабілітації Вінницького соціально-економічного інституту Університет «Україна» Ірина Саранча вела мову про комунікативно-психологічні особливості взаємодії з людьми з інвалідністю.
У ході навчання також обговорювалися актуальні питання щодо фізичної доступності будівель та приміщень судів для людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Тут чимало запитань було до експерта РГБФ «Право і демократія» Михайла Васюти.
За підсумками навчання слухачам семінару вручено сертифікати НШСУ.

Залишити відповідь

Закрити меню