Фонд "Право і демократія"

Урядовці, освітяни та представники професійних спільнот обговорюють питання модернізації правничої освіти в Україні

Урядовці, освітяни та представники професійних спільнот обговорюють питання модернізації правничої освіти в Україні

Міністерство освіти і науки України та Міністерство юстиції України за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя» та Координатора проектів ОБСЄ в Україні проводять сьогодні фахове обговорення у форматі круглого столу на тему: «Модернізація правничої освіти в Україні: здобутки експерименту з проведення в 2016 році ЗНО при вступі до магістратури за спеціальністю 081 «Право» та презентацію проекту «Концепції розвитку юридичної освіти в Україні».
Учасники обговорюють сучасний стан та спільну діяльність Міністерства освіти і науки України, Міністерства юстиції України, правничих шкіл та фахових об’єднань правників з модернізації правничої освіти, напрацюють рекомендації та окреслять подальші кроки на шляху реформування правничої освіти в Україні в світлі європейських стандартів вищої освіти та забезпечення якості правничої професії.
Як зазначив керівник Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід Вон, вітаючи учасників круглого столу, модернізація юридичної освіти є одним з найбільш важливих нагальних питань. «Наш досвід свідчить, що важко покращувати якість підготовки суддів без удосконалення системи правничої освіти в країні загалом. Якісна юридична освіта є запорукою професійних правників, і відповідно, високо-професійних суддів, адвокатів та прокурорів», – підкреслив він.
Взяти участь у заході запрошені Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, Міністр юстиції Павло Петренко, Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, серед учасників також представники правничих шкіл, Українського центру оцінювання якості освіти, студентства, експерти-тестологи.
Детальнішу інформацію про експеримент з проведення ЗНО при вступі до магістратури за спеціальністю 081 «Право» в 2016 році і його результати можна отримати за посиланнями: http://goo.gl/wPglgT; https://testportal.com.ua/view/10861; https://testportal.com.ua/view/10862/.

Із проектом Концепції вдосконалення правничої освіти для фахової підготовки правника відповідно до європейських стандартів вищої освіти та правничої професії можна ознайомитись тут.

Залишити письмовий відгук на проект Концепції можна за посиланням: https://goo.gl/forms/IYXauCNnw7McgX5y1

Залишити відповідь

Закрити меню