Фонд "Право і демократія"

Сприяємо відкритості судового процесу

Сприяємо відкритості судового процесу

З початку вересня Фонд «Право і демократія» бере участь у моніторингу адміністративної юстиції, який здійснюється за підтримки ОБСЄ у всіх регіонах країни.

Члени Фонду здійснюють моніторинг не лише у Львові, але також у Тернополі, Ужгороді і Києві.
Основним завданням моніторингу судових процесів у сфері адміністративної юстиції є підвищення якості здійснення правосуддя.
«Держави-учасниці ОБСЄ взяли на себе зобов’язання забезпечувати наявність ефективних засобів юридичного захисту від адміністративних рішень. Відсутність системи відповідальності державних органів призводить до зростання правової незахищеності, посилення потенційної суспільної напруженості» – відзначає Посол Янез Ленарчич, директор Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини.
За невеликий проміжок часу здійснення моніторингу дозволило побачити проблеми в здійсненні адміністративного судочинства, переважно в загальних місцевих судах.
В наступному місяці моніторинг буде продовжений, що допоможе більш ґрунтовно оцінити, наскільки чинні адміністративні процедури і практики відповідають положенням національної правової бази, а також міжнародним стандартам справедливого судового розгляду.

Залишити відповідь

Закрити меню