- Фонд "Право і демократія" - http://www.fond.lviv.ua -

На Закарпатті відбувся навчальний семінар для суддів щодо покращення комунікаційних навичок у роботі із людьми з інвалідністю.

02 квітня 2018 року в місті Ужгороді Фондом “Право і демократія” разом з Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено для суддів Закарпатської області навчальний семінар на тему: “Покращення рівня навиків спілкування та роботи суддів із людьми з інвалідністю”.
Захід проводиться в рамках реалізації проекту «Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю.», який здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

Семінар відкрив вітанням голова правління Громадського фонду “Право і демократія” Андрій Бурий, представив тренерів курсу – суддю Тернопільського окружного адміністративного суду Інну Білоус, експерта в сфері комунікацій Ольгу Давид, адвоката Віталія Разіка, експерта у сфері фізичної доступності людей з інвалідністю до правосуддя Михайла Васюту. Подякував суддям за небайдужість до даної теми та закликав до інтерактивної дискусії впродовж семінару.

Протягом дня учасники ознайомились із метою навчальної програми, загальними поняттями про людей з інвалідністю та інвалідність, обговорили правовий статус цієї категорії відвідувачів судів. Поділилися досвідом розгляду справ сторонами в яких виступали люди з інвалідністю.

Наприкінці семінару слухачі засвоїли комунікативно-психологічні особливості взаємодії із людьми з інвалідністю та проаналізували основні аспекти фізичної доступності людей з інвалідністю до судів.
Наприкінці заходу судді отримали сертифікат Національної школи суддів України.