Фонд "Право і демократія"

У Львові відбулась “Школа перекладачів жестової мови”

У Львові відбулась “Школа перекладачів жестової мови”

21-22 липня 2018р. у м.Львів-Брюховичі, відбулась “Школа перекладачів жестової мови”. Учасниками заходу були перекладачі жестової мови, які здійснюють сурдопереклад судових процесів.
Цікаві та змістовні лекції та робота в групах від найкращих експертів – Заступника начальника ТУ ДСА у Львівській області -Марія Коник, судді Тернопілького окружного адміністративного суду- Інни Білоус, судді Тернопілького міськрайонного суду- Надії Сташків, громадських експертів та науковців – Ірини Саранчі, Світлани Ілініч, Ярослава Грибальського,експерта з комунікації – Ольги Давид, дозволили учасникам дізнатися багато практичних аспектів про роботу суду, особливості судового процесу, судову реформу, особливості доступності людей з інвалідністю до правосуддя, етично – психологічні особливості взаємодії перекладача з клієнтами, тощо.
Фонд “Право і Демократія” висловлює вдячність Всеукраїнській організації УТОГ, за допомогу у залученні до участі у заході перекладачів жестової мови, та цікавий і унікальний досвід у захисті прав осіб з порушенням слуху та мовлення.
Запрошуємо тих перекладачів жестової мови,які не змогли потрапили на даний захід, зголошуватись на другу школу,яка відбудеться 12-13 серпня у м.Берегово, Закарпатської області.

Захід організовувався Фондом “Право і Демократія”, в рамках реалізації проекту ” Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю”, що здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку ( USAID) в рамках Програми “Нове правосуддя”.

Залишити відповідь

Закрити меню