Фонд "Право і демократія"

«Ми усі різні, але ми єдині»

«Ми усі різні, але ми єдині»

«Ми усі різні, але ми єдині» – саме так можна охарактеризувати проведені 19 жовтня у Львові заходи за участі місцевих студентів і студентів з тимчасово окупованих територій.
В самому центрі Львова, в гостинному приміщенні обласного молодіжного центру, в рамках проекту «Громадський супровід інтеграції студентської молоді з числа ВПО і студентів з тимчасово окупованих територій в приймаючі громади Київської, Львівської, Харківської та Херсонської областей» студенти ВЗО міста розповідали про своє бачення розвитку молодіжного і студентського руху, обмінювались думками щодо наявних проблем інтеграції молоді з інших регіонів у місцеве молодіжне середовище

. Студенти, протягом робочого дня, разом з модератором групи Віталієм Разіком, розглянули питання покращення співпраці студентів-переселенців з місцевою молоддю. Досить цікавим було обговорення наявних взаємних стереотипів, передумов їх виникнення та шляхів подолання штучних стереотипів.
Надзвичайно жваво пройшла фокус-група зі студентами з тимчасово окупованих територій. Бурхливі емоції, креативні ідеї, чудовий позитивний настрій – все це супроводжувало захід з самого початку.
Своїми враженнями від фокус-групи поділилась львів’янка Дарина Міщук, студентка 4 факультету соціології УКУ: «Найперше що кидається в очі, це наскільки різні люди за менталітетом. І я б навіть сказала, що переселенці більш готові йти на контакт і чимось займатися, ніж наші місцеві студенти. Цікаво було послухати їхні думки, вони й насправді мають круті ідеї!»
Як зазначив керівник проекту, Дмитро Вітвіцький, проведення подібних заходів ще раз підтвердило нагальну необхідність згуртування і залучення молоді з Криму і східних областей до співпраці і спільних заходів з місцевим студентством. А першим результатом стала ініціатива проведення найближчим часом зустрічі представників львівського студентства з колегами з Харкова і Херсона. Окремо хочеться відзначити фантастичну активність студентів-кримчан, в першу чергу представників кримськотатарського народу. І це лише початок!
Проект «Громадський супровід інтеграції студентської молоді з числа ВПО і студентів з тимчасово окупованих територій в приймаючі громади Київської, Львівської, Харківської та Херсонської областей» реалізує ВГО «ПОРУЧ».
У Львівський області проект адмініструє Фонд «Право і демократія».
Проект реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США.

Залишити відповідь

Закрити меню