- Фонд "Право і демократія" - http://www.fond.lviv.ua -

30 березня у правовому клубі PRAVOKATOR. Харків, експертами Фонду “Право і Демократія” було проведено тренінг для тренерів

З метою підвищення рівня правової обізнаності про судовий захист осіб з інвалідністю та підвищення якості надання правових послуг, у рамках проекту «Покращення рівня правової обізнаності осіб з інвалідністю про судовий захист своїх прав та інтересів», у березні 2019 року було розроблено навчальну програму та проведено конкурс на участь у тренінгу для тренерів.

Навчальна Програма охоплює такі теми:
інвалідність та інклюзивне суспільство: основні аспекти взаємодії;
захист прав у суді особи з інвалідністю: юридичні
аспекти;
етика та психологія взаємодії з клієнтом з інвалідністю у процесі захисту його прав у суді.

30 березня у правовому клубі PRAVOKATOR. Харків був проведений тренінг для тренерів, учасниками якого стали 12 осіб, а саме – адвокати, працівники системи безоплатної вторинної правової допомоги, представники судів, громадських організацій та головного управління юстиції у Харківській області. В подальшому заплановано 3 тренінги для адвокатів, юристів та працівників центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Харківській та Луганській, Сумській, Полтавській областях.

‍♂‍♀ Тренінг для тренерів проводили тренерки Ірина Саранча (доцент кафедри фізичної та соціальної реабілітації Вінницького соціально-економічного інституту Університету «Україна», асистент кафедри психології Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, Голова правління Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток») та Світлана Ілініч (кандидат філологічних наук, доцент, заступник директора Вінницького соціально-економічного інституту Університету «Україна»), а також Андрій Бурий (голова правління Фонду «Право і Демократія», керівник Проекту) та Віталій Разік (правовий експерт Проекту).

ℹ Інформацію про майбутні тренінги буде розміщено на сайті: http://pravokator.club та сторінці Правового клубу у мережі Facebook: https://www.facebook.com/pravokator.kharkiv/, а також на веб-ресурсах регіональних центрів з надання #БВПД.

Детальніше про Проект можна дізнатися тут: http://bit.ly/2Ha9MwW

Проект «Покращення рівня правової обізнаності осіб з інвалідністю про судовий захист своїх прав та інтересів» впроваджується Регіональним громадським благодійним фондом «Право і Демократія» (Law & Democracy Foundation) правовим клубом PRAVOKATOR. Харків, за підтримки проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”, який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги та фінансується Урядом Канади.