- Фонд "Право і демократія" - http://www.fond.lviv.ua -

У м. Полтава зроблено ще один крок до створення єдиних стандартів правового захисту осіб з інвалідністю.

22 травня 2019р. у м. Полтава, екпертами РГБФ «Право і Демократія» та ГО «Паросток», у співпраці з Харківським правовим клубом PRAVOKATOR, проведено навчальний семінар: «Покращення рівня правової обізнаності осіб з інвалідністю про судовий захист своїх прав та інтересів», під час якого фахівці центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Полтавщини, покращували навички роботи та спілкування з особами з інвалідністю.
Учасниками навчального семінару, здобуто знання щодо питань налагодженню правильної комунікації з клієнтами, які є особами з інвалідністю та запобіганню стереотипів та упереджень у адвокатів під час роботи з особами з інвалідністю. Також в рамках семінару значну увагу слухачів приділено питанням правового захисту прав та інтересів осіб з інвалідністю та вивченню міжнародно-правових інструментів, за допомогою яких здійснюється правовий захист вразливих груп населення.
Слід відзначити що даний семінар носить пілотний характер, схожі семінари для адвокатів вже відбулись у квітні 2019р. у містах Харкові та Сумах.
Дані заходи реалізується в рамках реалізації проекту «Покращення рівня правової обізнаності осіб з інвалідністю про судовий захист своїх прав та інтересів», за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги та фінансується Урядом Канади».