Фонд "Право і демократія"

Просування європейських принципів толерантності та недискримінації в повсякденне життя української громади.

Просування європейських принципів толерантності та недискримінації в повсякденне життя української громади.

Регіональний громадський благодійний фонд «Право і Демократія» розпочав реалізацію проекту «Просування європейських принципів толерантності та недискримінації в повсякденне життя української громади», що здійснюється за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

tolerance (1)

tolerance (1)
Історія розвитку держав та суспільства неоднозначно вказує на те, що чим більш толерантним є суспільство тим більш успішним воно є у своєму розвитку. Зокрема у Декларації принципів толерантності, затвердженої Генеральною конференцією ЮНЕСКО від 16 листопада 1995 року, зазначається, що «Терпимість означає повагу, прийняття і правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, наших форм самовираження і способів проявів людської індивідуальності. Їй сприяють знання, відкритість, спілкування та свобода думки, совісті і переконань. Терпимість — це гармонія в різноманітті. Це не тільки моральний обов’язок, а й політична та правова потреба. Терпимість — це чеснота, яка робить можливим досягнення миру і сприяє заміні культури війни культурою світу.»
Питання толерантності та недискримінації часто піднімаються у роботі громадської юридичної приймальні нашої організації. Ми констатували випадки дискримінації за ознакою статі та інвалідності. Однак, на додаток до існуючих видів дискримінації, частіше з’являються випадки дискримінації внутрішньо переміщених осіб, дискримінації за політичні погляди та переконання.
В рамках проекту нами планується провести моніторинг випадків дискримінації, надавати правову допомогу жертвам дискримінації, провести серію тренінгів з метою підняття розуміння природи дискримінації, протидії її проявам та підвищення толерантності у суспільстві, розробити інформаційні матеріали, допомогти громадським організаціям у підготовці проведення ними адвокаційних кампаній та подати свої пропозиції і рекомендації щодо недопущення випадків дискримінації на розгляд органів державної влади та місцевого самоврядування.
До реалізації проекту будуть залучені громадські організації, благодійні організації та громадські активісти з різних куточків нашої держави, що об’єднані в мережу правозахисних організацій та коаліцію регіональних ініціатив “ТОЛОКА”. До нашої діяльності можуть долучатися інші організації, які висловлять своє бажання просувати європейські принципи толерантності та недискримінації у повсякденне життя української громади.

Залишити відповідь

Закрити меню