Фонд "Право і демократія"

Адвокати Луганщини покращили свій рівень знань у роботі з особами з інвалідністю.

Адвокати Луганщини покращили свій рівень знань у роботі з особами з інвалідністю.

16 липня 2019р. у Харківському правовому клубі “PRAVOKATOR”, відбувся навчальний семінар «Покращення рівня правової обізнаності осіб з інвалідністю про судовий захист своїх прав та інтересів», під час яких фахівці центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які розташовані у Луганській області покращували навички роботи та спілкування з особами з інвалідністю.

Учасникам семінару було запропоновано скласти портрет клієнта, який має інвалідність та потребує надання правової допомоги, у результаті чого можна було виявити його реальні потреби та больові точки. Також учасники вчились працювати зі стереотипами та уникати упередженого ставлення, комунікувати з клієнтами з порушеннями слуху або зору, розглядали особливості роботи з клієнтами з порушеннями опорно-рухового апарату або ДЦП, етичні аспекти роботи з людьми із психічними розладами, ментальними порушеннями та розумовою відсталістю. Новим для фахівців системи БПД став досвід взаємодії з перекладачем жестової мови і розмежування зон відповідальності.

Захід проходив у рамках реалізації проекту «Покращення рівня правової обізнаності осіб з інвалідністю про судовий захист своїх прав та інтересів», за підтримки Проект “Доступна та якісна правова допомога в Україні”, який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційний центр з надання правової допомоги та фінансується Урядом Канади.

Залишити відповідь

Закрити меню