Фонд "Право і демократія"

Фонд «Право і демократія» розпочав опитування відвідувачів судів Ужгорода, Хмельницького та Львова

РГБФ «Право і демократія» розпочав роботу над опитуваннями відвідувачів судів Ужгорода, Хмельницького та Львова в рамках програми «Україна. Справедливе правосуддя» USAID.

Регіональними партнерами проекту на Закарпатті є Громадська організація «Карпатське агентство з прав людини «Вестед». На запрошення партнерської організації ксперти Фонду завітали з робочим візитом до Ужгорода.

Таким чином, було розпочато перший етап реалізації проекту – обговорення анкет-опитувальників відвідувачів з працівниками суду. Зокрема,було обговорено питання анкети з представниками апарату Закарпатського окружного адміністративного суду.

Під час обговорення було внесено багато пропозицій, які будуть враховані при остаточному формуванні питань анкети і проведенні опитування загалом. Працівниками суду було запропоновано окремий блок питань анкети – думка громадян щодо якості роботи суду в порівнянні з іншими судами області. Також було відзначено необхідність використання специфічної термінології адміністративного процесу, особливостей компетенції суду та включення питань про адаптацію національного законодавства до європейських стандартів.

Після обговорення анкети з працівниками суду відбулася зустріч експертів Фонду з волонтерами – студентами 2-3 курсів юридичних факультетів закарпатських ВНЗ, які проводитимуть опитування. На зустрічі було обговорено основні аспекти спілкування з відвідувачами суду під час проведення опитування, питання анкети-опитувальника.

Найближчим часом буде сформовано остаточний варіант анкети, за допомогою якої здійснюватиметься опитування. Результати будуть оброблені соціологом проекту і представлені кожному суду для внесення рекомендацій та обговорення. Результатом проекту стане оформлення остаточного звіту з підсумками опитувань та практичними рекомендаціями для 30 українських судів різних юрисдикцій.

Залишити відповідь

Закрити меню