Фонд "Право і демократія"

Права людини поза грою

12 червня, на площі Ринок відкрилася одноденна виставка «Права людини поза грою».

Виставка присвячена огляду ситуації із порушенням фундаментальних прав людини в Україна за останні два роки. 

Організатором виставки є неурядова організація «Центр Громадянських Свобод» у партнерстві із чеською організацією «People in Need». Серед місцевих партнерів акції є і Фонд "Право і демократія".

Виставку провели в рамках чемпіонату Євро-2012. Тому перед її відкриттям, волонтери із різних неурядових організацій зіграли футбольний матч, під час якого всі гравці були із зав’язаними чорною пов’язкою очима. 

«Все символічно, адже життя можна порівняти із грою у футбол. Кожна гра має чіткі правила. Але, на жаль, в Україні правила порушуються, а права людини тривалий час знаходяться в офсайді. Час вийти на поле та перехопити м’яч і вболівати за чесну гру не лише у футболі, а й у власному житті», – закликають організатори. 

За допомогою засобів візуального мистецтва, організатори розкрили такі тематичні блоки: свобода мирних зібрань і асоціацій, катування та жорстоке поводження, ідеологічне переслідування та свобода слова, вибіркове судочинство та політичні репресії, бідність та соціальна нерівність. 

Також відвідувачі виставки могли поспілкуватись із волонтерами, задати їм питання  чи отримати пояснення на теми, які стосуються порушення прав людей в Україні.

Аналогічна виставка вже проходила з 8 по 10 червня у Києві. Наступними містами, в яких представлять виставку, будуть Харків (16 червня) та Донецьк (22 червня).

Залишити відповідь

Закрити меню