Фонд "Право і демократія"

Відбулася міжнародна практична конференція «Модельні рішення для судів: кращі міжнародні та українські практики»

Відбулася міжнародна практична конференція «Модельні рішення для судів: кращі міжнародні та українські практики»

20 лютого 2020 року в Харкові відбулася міжнародна практична конференція «Модельні рішення для судів: кращі міжнародні та українські практики», організована Проєктом ЄС «Право-Justice» у партнерстві з Програмою USAID «Нове правосуддя».

Учасники заходу, серед яких були представники Вищої ради правосуддя, Ради суддів України, Державної судової адміністрації, Національної школи суддів та судів, обговорили шляхи удосконалення організації роботи судів, зокрема в сферах надання судових послуг, роботи із вразливими групами населення, безпеки суду тощо.

Також міжнародні та національні експерти представили кращі міжнародні практики та ініціативи, які вже успішно реалізовані в українських судах. Зокрема, експерти Програми USAID «Нове правосуддя» та її партнерів – громадських організацій поділилися досвідом щодо організації інформаційного забезпечення в приміщеннях судів (проект «Зручний суд»), підвищення ефективності процесів Вищої ради правосуддя за допомогою аналізу бізнес-процесів, управління якістю роботи суду з використанням опитування громадян – учасників судових проваджень, покращення доступу до суду та судових послуг для осіб з інвалідністю, в тому числі на прикладі ініціатив Ленінського районного суду м. Харкова.

Джерело: https://newjustice.org.ua

Залишити відповідь

Закрити меню