Фонд "Право і демократія"

У Страсбурзі презентовано звіт CEPEJ щодо ефективності та якості правосуддя.

У Страсбурзі презентовано звіт CEPEJ щодо ефективності та якості правосуддя.

8–9 грудня 2020 року відбувається 34-те пленарне засідання Європейської комісії з питань ефективності правосуддя Ради Європи (CEPEJ).

У ході заходу презентовано 8-й звіт CEPEJ «Європейські судові системи – звіт CEPEJ з оцінки – коло оцінки 2020» (згідно з даними 2018 року). Звіт охоплює дворічний період, у ньому висвітлено основні тенденції в системах правосуддя  країн – членів Ради Європи, а також трьох країн – спостерігачів CEPEJ: Ізраїлю, Марокко та Казахстану.

Цьогорічний звіт складається з трьох частин. Перша з них містить таблиці, графіки, статистичні та аналітичні дані, які відображають тенденції європейських систем правосуддя у питаннях щодо бюджету, фахівців, організації судів, користувачів судових послуг, інформатизації, ефективності та якості правосуддя. На основі цих показників у другій частині звіту сформовані профілі країн. Усі якісні та кількісні дані, зібрані CEPEJ із 2010 року, об’єднано в третій частині звіту.

Загалом на 34-му пленарному засіданні CEPEJ планується розглянути три документи. Зокрема, переглянути схему з оцінки європейських судових систем на 2020–2022 роки, розглянути можливу імплементацію механізму сертифікації інструментів та послуг у сфері штучного інтелекту відповідно до принципів Європейської хартії з етики щодо використання штучного інтелекту в судових системах, а також Дорожню карту робочої групи CEPEJ з питань електронного правосуддя та штучного інтелекту (CEPEJ-GT-CYBERJUST).

Нагадуємо, 8-й звіт «Європейські судові системи – звіт CEPEJ з оцінки – коло оцінки 2020» (згідно з даними 2018 року) був затверджений 21 жовтня 2020 року на засіданні Комітету Міністрів Ради Європи.

Джерело: https://court.gov.ua/press/news/1037232/

 

Залишити відповідь

Закрити меню