Фонд "Право і демократія"

Фондом “Право і Демократія”, розпочато реалізацію проекту: “Покращення рівня доступності нечуючих осіб та осіб з порушеннями слуху до правосуддя”.

Фондом “Право і Демократія”, розпочато реалізацію проекту: “Покращення рівня доступності нечуючих осіб та осіб з порушеннями слуху до правосуддя”.

  З 11 березня 2021р. Фондом “Право і Демократія” розпочато реалізацію проекту: “Покращення рівня доступності нечуючих осіб та осіб з порушеннями слуху до правосуддя”, який є логічним продовженням діяльності організації проведеної у попередні роки. Проект реалізовується за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

Тривалість проетної діяльності – 4 місяці (з 11 березня 2021р.- по 11 липня 2021р.).

.         В рамках реалізації вказаного проекту  заплановано досягнути наступних  результатів:

  1. Сприяння процесу налагодження  ефективної  співпраці перекладачів жестової мови з судами та ТУ ДСА України. Покращення процедури залучення перекладача жестової мови у судовий процес  та  вирішення проблематики компенсації витрат перекладача за участь у судовому процесі. 
  2. Розробити програму он-лайн тренінгів для працівників апарату суду, які відповідають за взаємодію суду з особами з інвалідністю, з метою покращення рівня взаємодії даної категорії працівників з  нечуючими особами  та особами з порушеннями слуху, перекладачами жестової мови.  Додатково заплановано залучити до проходження тренінгів працівників служби судової охорони, яка виконує обов’язки з охорони приміщень судів та підтримки громадського порядку у будівлі суду.
  3. Провести пілотні 8 он-лайн тренінгів у різних регіонах України (охопивши області західного, східного, північного, південного та центрального регіонів держави) для працівників апарату суду (відповідальних за взаємодію суду з особами з інвалідністю) та працівників служби судової охорони, з метою покращення рівня їх взаємодії з  нечуючими особами  та особами з порушеннями слуху, перекладачами жестової мови. Загалом очікується що у кожному тренінгу приймуть участь до 30 учасників –  працівників апарату суду (відповідальних за взаємодію суду з особами з інвалідністю) та працівників служби судової охорони.
  4. Виготовлення інформаційного буклету для працівників апарату суду з інформацією про особливості взаємодії з нечуючими особами та особами з порушеннями слуху, а також з прикладами правильного елементарного спілкування жестовою мовою.
  1. Проведення широкого обговорення результатів здійсненої проектної діяльності під час проведення підсумкового  он-лайн круглого столу.

Проект реалізовуватиметься у тісній співпраці з ДСА України, НШСУ, а також  партнерами та експертами, які представляють такі організації як: ГО “ПАРОСТОК” (м. Вінниця), Всеукраїнська громадська організація перекладачів жестової мови, ГО «МІСТ» (м. Полтава),  Українське товариство глухих (УТОГ), та ін.

       

Залишити відповідь

Закрити меню