Фонд "Право і демократія"

Куди звернутися переселенцям за фаховою юридичною та психологічною допомогою?

Куди звернутися переселенцям за фаховою юридичною та психологічною допомогою?

Від початку вторгнення Росії в Україну, Львівщина прийняла більше ніж 250 тисяч людей, які залишили свої домівки через небезпеку.  Таким чином, на сьогодні склалася ситуація, коли багато вимушених переселенців потребують фахової юридичної та психологічної допомоги.

Серед основних проблем — брак інформації та чіткого розуміння, що робити переселенцю та куди звертатися, щоб захистити та реалізувати належні права в умовах військового стану. Чимало осіб потребують допомоги фахівця психолога, з метою покращення психологічного стану від жахіття війни.

Партнери Мережі UPLAN, юристи Фонду  «Право і демократія», допомагають знайти правове рішення для внутрішньо переміщених осіб і військовослужбовців, а також членів їх сімей з таких питань:

  • виїзд за кордон;
  • соціальний захист (соціальні пільги, реєстрація ВПО, матеріальних допомог тощо);
  • сфера житлово-комунального господарства (вирішення питань з надавачами комунальних послуг для ОСББ та громадян, отримання субсидій тощо);
  • сфера цивільного права (відшкодування завданої шкоди, спадкування тощо);
  • трудові відносини у період дії воєнного стану.

Щоб отримати правову допомогу – звертайтеся:
телефон/Viber/Telegram 097 422 64 63 (Христина).

У Львові та Західних областях України Вам також можуть допомогти у наданні юридичної та психологічної допомоги наші партнери, контактні дані яких зазначені нижче:

  • Інститут Інтегративної Арттерапії – надають психологічну допомогу вразливим категоріям з числа внутрішньо переміщених осіб.
    Контактна особа: Андрій Сидоренко, asydor0@gmail.com, 097 911 47 79
  • ІФОГО «Станіславська правозахисна група» у Івано-Франківській області консультують з питань соціального захисту, обліку військовозобов’язаних, трудового законодавства в умовах воєнного стану.
    Контактна особа: Андрій Малетин, 050 333 87 83.
  • Центр громадської активності «Синергія» у Чернівецькій області консультує з питань допомоги ВПО з поселенням, гуманітарної допомоги ВПО.
    Контактна особа: Наталія Батракова, 050 333 87 83.
  • ГО «Волонтери Закарпаття» у Закарпатській області допомагають шелтерам, які приймають ВПО, та ветеранам.
    Контактна особа: Вікторія Степанова 067 005 33 55, Ірина Рейпаші 068 026 68 09.

Залишити відповідь

Закрити меню