Фонд "Право і демократія"

Психологічна підтримка ВПО в умовах воєнного стану

Психологічна підтримка ВПО в умовах воєнного стану

Вже протягом місяця Регіональний громадський благодійний фонд «Право і демократія» (Law & Democracy Foundation) реалізовує на теренах Львівщини проєкт «Надання допомоги та захист вразливих груп населення з числа внутрішньопереміщених осіб в Україні».

Головна ціль проєкту – забезпечити психосоціальну підтримку дітей і жінок з числа ВПО, які розміщені в колективних центрах і міських громадах Львова, Борислава, Дрогобича, Трускавця.

Розповідає психотерапевт, директор Інституту інтегративної арттерапії, Andriy Sydorenko: «У Львові нашою командою була обрана інтегративна модель роботи, яка допомагає у стабілізації тілесно-емоційних станів, розвитку активної уяви і проактивної позиції (на відміну від позиції жертви обставин), опрацювання складних переживань, що пов’язані з війною та знаходження нових значень\смислів. Усе це сприяє інтеграції життєвого досвіду та активної позиції у побудові теперішнього/прямування у майбутнє».

Як зазначає команда львівських психологів, континуальна арт терапевтична робота має важливе значення та привносить значний ефект у добре самопочуття та ефективне функціонування учасників. Отримувачами психосоціальної підтримки є як безпосередньо учасники груп, так і члени їх родин та спільноти. Внаслідок тривалого позитивного ефекту підсилюється життєстійкість спільноти та нівелюються негативні явища в середовищі переселенців які перебувають у Львові.

Проєкт реалізовує Регіональний громадський благодійний фонд «Право і демократія» за фінансової підтримки ChildFund Germany (Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland)/УВКБ ООН (UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні)/Регіон Емілія-Романія та впроваджується WeWorld International (WeWorld)

Залишити відповідь

Закрити меню