Фонд "Право і демократія"

Протидіємо корупції – допомагаємо перемозі України!

Протидіємо корупції – допомагаємо перемозі України!

З перших днів збройної агресії російської федерації проти України громадянське суспільство активно долучилося до захисту та посилення позицій нашої держави. Багато наших колег захищають нашу Батьківщину на полі бою, інші посилюють тил та донатять на потреби Збройних сил України.

Громадянське суспільство стоїть на позиції сильної України та підтримки її як на полі бою, так і у тилу. Ми ще більше усвідомлюємо, що державні інституції мають бути міцними та стійкими. Однією з фундаментальних основ стабільності таких інституцій є нульова толерантність до корупції. Існуючі корупційні прояви підривають зв’язок між державою та громадянським суспільством, міцність цього зв’язку має неабияке значення під час війни.

Однією з складових місії Фонду «Право і Демократія» є протидія корупції на локальному рівні. Протягом вересня – грудня 2022 року експерти Фонду організували та провели сім тренінгів для громадських активістів та представників громадських організацій з питань протидії локальної корупції за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні. У тренінгах взяли участь понад 170 учасників з семи областей України, зокрема з Тернопільської, Івано-Франківської, Волинської, Хмельницької, Чернівецької, Львівської та Закарпатської.

Отримані під час тренінгів знання та навички дозволили учасникам долучитися до питань запобігання корупції на локальному рівні шляхом: інформування місцевих громад про корупційні прояви та необхідність їх запобіганню, просвітницької діяльності для молоді, проведення місцевих адвокаційних акцій, аналізу актів органів місцевого самоврядування та судових рішень на предмет можливих корупційних дій. Такими прикладами своєї діяльності активні учасники тренінгів поділилися під час фінальної дискусії, де напрацювали подальші спільні плани щодо діяльності з громадської протидії корупції на місцевому рівні.

Ми глибоко цінуємо залучення місцевих громадських організацій та активістів до активної протидії корупційним проявам та продовжимо підтримку таких ініціатив в подальшому. Віримо у перемогу України та посилюємо її тил протидіючи корупційним проявам на локальному рівні.

Залишити відповідь

Закрити меню