Фонд "Право і демократія"

У Львові розпочинаються дні документального кіно про права людини в рамках IХ Мандрівного фестивалю Docudays UA

11 жовтня в конференц-залі книгарні „Є” відбулася прес-конференція з нагоди відкриття ІХ Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Традиційно, уже шостий рік поспіль, жителі та гості Львівщини мають нагоду переглянути кращі фільми світової документалістики. Цього року фестиваль стартує 11 жовтня і триватиме до 14 жовтня.

Мета фестивалю – засобами кіномистецтва привернути увагу українського суспільства до проблем «звичайної» людини, сприяти розвитку відкритого діалогу про права людини, утвердженню ставлення до людської гідності як найвищої цінності.

До програми цьогорічного Мандрівного фестивалю увійшли фільми-переможці 9-го Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, а також фільми-призери найвідоміших міжнародних фестивалів документального кіно.

Спеціальна пропозиція: фільм-скандал, про життя дітей у шахтарському містечку «Шахта № 8» режисера Маріанни Каат.

Фільм-переможець у номінації «Docu-право» «Тілом і душею» за намагання режисера показати людей з інвалідністю як повноцінних громадян, розповісти про їхні здобутки та успіхи.

«Герої нашого часу»: відеоісторії звичайних українців, які щодня своїми зусиллями намагаються змінити реальність, що їх оточує. Кожен «герой» має свою історію, кожен із них доводить – усе можливо, якщо докласти зусиль та не ламатися під тиском обставин, не дозволити системі загнати себе у глухий кут».

«Фонд "Право і демократія" щороку підтримує проведення Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на території Львівщини. Вважаємо, що завдяки фільмам, які транслюються в рамках фестивалю глядачі можуть багато дізнатись про ситуацію з дотриманням прав людини не лише в Україні, а й в інших державах. Зазвичай фільми ілюструють історії успішної практики захисту прав людини, однак є й такі, які демонструють проблематику, яка залишається не вирішеною і до сьогодні, тобто спрямовані на те, щоб люди могли задуматись над актуальними проблемами суспільства та можливими механізмами захисту прав людини», – відзначив Голова правління Фонду Андрій Бурий.

Залишити відповідь

Закрити меню