Фонд "Право і демократія"

Представники 15 держав обговорюють у Львові проблеми нелегальної міграції

8-9 листопада у Львові під егідою Цільової ініціативи Празького процесу та головуванням Польщі проходить міжнародний семінар Пілотний проект – І: Незаконна міграція. Повідомила Світлана Мірошниченко, Головне управління Державної міграційної служби України у Львівській області, сектор організаційно-аналітичної роботи та зв’язків з громадськістю.

Учасниками семінару є представники Австрії. Азербайджану, Білорусії, Боснії та Герцеговини, Вірменії, Грузії, Угорщини, Молдови, Польщі, Румунії, Росії, Сербії, Словаччини і України, а також координаторів: Міжнародної організації з міграції та Міжнародного центру з розвитку міграційної політики.

За столом перемовин представники 15 держав обговорюють проблеми, пов’язані з незаконною міграцією та реадмісією, як її наслідком.

Агнешка Кондек, координатор проекту, старший експерт відділу міграційної політики МВС республіки Польща, зазначила, що головна мета Пілотного проекту:І – закріпити потенціал країн-учасниць Празького процесу в боротьбі з незаконною міграцією шляхом передачі знань про процес, укладання угод про реадмісію, а також шляхом обміну досвідом з організації повернення мігрантів.

Празький процес є продуктивною переговорною площадкою, яка ще з часів конфлікту в Карабаху, об’єднує за столом переговорівпредставників різних країн для залагодження гострих проблем, що вимагають знаходження консенсусу.

Підписання угод про реадмісію – прогресивна ознака сучасної міжнародної політики, коли непорозуміння вирішуються безконфліктно шляхом перемовин.

Довідка.

Реадмісія — це взаємні зобов’язання держав, що закріплені в міжнародних угодах, прийняти назад власних громадян, а також громадян третіх країн та осіб без громадянства, які незаконно прибули на територію однієї із Договірних Сторін, або, прибувши законно, втратили підстави для легального перебування. Мова йде про примусове повернення. Угоди передбачають прийняття країною громадян інших держав, або осіб без громадянства, за умови, що вони незаконно потрапили з території цієї країни в іншу.

Україна має укладені угоди про реадмісію з 18 країнами світу. Серед яких Євросоюз, Угорщина, Польща, Словаччина, Литва, Молдова, Латвія, Узбекистан, Туркменістан, Болгарія, Швейцарія, Грузія, Туреччина, Данія, В’єтнам, Норвегія. Нещодавно підписана угода про реадмісію й з Росією.

Джерело – Galinfo

Залишити відповідь

Закрити меню