Фонд "Право і демократія"

Журналісти дізналися більше про висвітлення діяльності суду

20 листопада у Львові пройшов тренінг для представників ЗМІ з питань висвітлення інформації про діяльність  суду і доступності до правосуддя. Західноукраїнські журналісти мали змогу отримати нові знання та практичні поради щодо судової журналістики.

Захід відбувся в рамках реалізації проекту "Покращення доступності до правосуддя незрячих осіб та осіб з вадами зору", який здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Голова Правління Фонду "Право і демократія", керівник проекту Андрій Бурий розповів детальніше про проект та розкрив основні аспекти функціонування судової системи та судової реформи в Україні, поняття доступності до суду.

Експерт проекту Михайло Васюта розповів про труднощі висвітлення роботи судів України, базуючись на порівнянні даних опитувань відвідувачів суду, суддів та працівників апарату суду за 2007-2012.

Михайло Васюта, експерт проекту, зазначив : "Особливу увагу слід приділяти даним опитування судів яке проводилось за допомогою карток громадського звітування, оскільки саме опитування показало досить низьку оцінку громадян щодо якості доступності до правосуддя осіб з обмеженими можливостями".

Спеціаліст по зв'язках з громадськістю Львівського апеляційного адміністративного суду Ольга Давид поділилася знаннями та практичним досвідом взаємодії судів і ЗМІ. «Суд є дуже цінним джерелом для локальної преси. Тут можна знайти цікаві ексклюзивні інформаційні приводи. Недостатньо уваги приділяється тематиці безпеки в суді, в якій є багато можливих тем для матеріалів», – відзначила експерт.

Наступні тренінги, які проводитиме Фонд "Право і Демократія", стосуватимуться навчань організацій, які здійснюють захист прав осіб з обмеженими можливостями та діють на теренах Західної України.

 

Залишити відповідь

Закрити меню