Фонд "Право і демократія"

Правозахисні громадські організації України сформували мережу

 

22 листопада відбулася прес-конференція щодо створення мережі правозахисних організацій України.

Ініціатива реалізується Регіональним громадським благодійним фондом «Право і Демократія» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Ідея створення мережі правозахисних організацій була обговорена та підтримана під час семінару «Становлення мережі громадських правозахисних організацій Західної України», що відбувся 18-19 жовтня у селищі Славське Львівської області.

В семінарі взяли участь 25 представників громадських організацій, активістів та правозахисників з восьми областей Західної та Центральної України. Основними темами зустрічі були питання правозахисної діяльності громадських організацій, реформування житлово-комунального господарства України та покращення доступу до правосуддя.

Мережа створена для активної координації правозахисної діяльності та поширення досвіду серед інших громадських організацій. Основними напрямками її діяльності є захист прав людини, надання безоплатної правової допомоги, проведення адвокаційних кампаній, покращення доступу до правосуддя, утвердження верховенства права та становлення правової держави в Україні.

«Підписано меморандум про співпрацю організацій. Наразі зголосилося 12 правозахисних організацій. Щоденно спілкуємося з іншими громадськими організаціями України, тому мережа активно розширюється і стає ефективнішою», – відзначив керівник проекту Віталій Разік.

Також громадські активісти запрошують приєднатися до мережі всі  інші громадські організації України, зацікавлені у становленні верховенства права та розбудови громадянського суспільства в Україні. Бажаючі долучитися до мережі можуть звертатися до Фонду «Право і демократія»: м. Львів, проїзд Крива Липа, 6 (3-й поверх); тел/факс: 38(0322)971932, e-mail: lawdemo@fond.lviv.ua

На правозахисті громадські активісти не зупиняються: «Також ми зараз в процесі підписання ще одно меморандуму про формування мережі громадських організацій для сприяння реформування житлового-комунального господарства шляхом підтримки створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Ведуться переговори з організаціями вищезгаданої мережі». Про це повідомив координатор мережі правозахисних громадських організацій Андрій Бурий.

 

Залишити відповідь

Закрити меню