Фонд "Право і демократія"

У Львові презентуватимуть оцінку рівня задоволеності громадян якістю функціонування Львівського окружного адміністративного суду, Закарпатського окружного адміністративного суду та Хмельницького окружного адміністративного суду

14 грудня 2012р. у конференц-залі готелю «Дністер», по вул. Матейка, 6, у м. Львові, відбудеться круглий стіл, на якому буде представлено результати опитування, проведеного у Львівському окружному адміністративному суді, Закарпатському окружному адміністративному суді, Хмельницькому окружному адміністративному суді, в межах реалізації проекту «Дослідження рівня задоволеності громадян якістю функціонування судів з використанням методології карток громадянського звітування", який реалізовується Фондом «Право і Демократія» за підтримки  проекту USAID «Справедливе правосуддя».

У презентації візьмуть участь представники проекту USAID «Справедливе правосуддя», судді, працівники апарату суду, адвокати, представники правозахисних неурядових організацій.

Під час круглого столу буде представлено громадськості механізм оцінки якості роботи вищезазначених судів за допомогою методології карток громадянського звітування.

Опитування відвідувачів суду за методологією карток громадянського звітування (КГЗ) здійснюється в Україні з 2008 року та спрямоване на визначення якості діяльності суду через оцінку його послуг користувачами – безпосередніми учасниками судового розгляду. У 2012 році відбулося четверте коло опитування громадян у 34 судах із 13 регіонів України.

Опитування у вищезазначених трьох судах було проведене Регіональним громадським благодійним фондом  «Право і Демократія» з червня по липень 2012 р. на основі методології карток громадянського звітування, що є інструментом зовнішньої оцінки якості роботи суду. Відвідувачі суду за спеціально розробленою анкетою мали змогу оцінити його діяльність за такими параметрами: фізична доступність суду, зручність та комфортність перебування в суді, повнота та ясність інформації, дотримання термінів судового розгляду, сприйняття роботи працівників апарату суду, сприйняття роботи судді, якість судового рішення.

Також учасники заходу матимуть змогу обговорити актуальні питання якості роботи судів за вищезазначеними вимірами та способи налагодження ефективного діалогу між судами та суспільством.

За детальною інформацією звертатись:

Фонд „Право і демократія”:

79000, Львів, Україна,

проїзд Крива Липа, 6 (3-й поверх)

Тел/Факс: +38(032)2971932

Моб.тел 0506717621 – Андрій Бурий

E-mail: lawdemo@fond.lviv.ua

Залишити відповідь

Закрити меню