Фонд "Право і демократія"

<!--:UK-->Тренінги з покращення рівня доступності до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами<!--:-->

Тренінги з покращення рівня доступності до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами

Фонд «Право і Демократія» провів у м. Чернівці та м. Івано-Франківськ 15-16 лютого 2013 року тренінги з питань покращення рівня доступності до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами. У цих заходах взяли участь представники правозахисних громадських організацій та організацій, які опікуються відстоюванням прав осіб з особливими фізичними потребами, представники регіональних медіа.

Заходи відбуваються в рамках проекту: «Покращення рівня доступності до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами», який здійснюється за підтримки програми МАТРА, Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Під час заходу обговорювались питання впливу практики Європейського суду з прав людини на зміну законодавства України; проблематики реалізації права на звернення до суду та захист своїх прав осіб з інвалідністю та пропонувалися конкретні дії з боку громадськості та судових інституцій для покращення рівня доступності осіб з інвалідністю до правосуддя. В рамках заходу презентувався відеофільм «Доступність до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами».

З практичного погляду варто відзначити позитивну динаміку у співпраці Фонду «Право і Демократія» у цих областях з судовими інституціями. Зокрема, завдяки висвітленню проблематики доступу до правосуддя та проведення обговорення цих питань, Апеляційним судом Івано-Франківської області було реалізовано ряд практичних дій щодо покращення доступу до правосуддя осіб з обмеженими можливостями – промарковані жовтим кольором сходи, продубльовані вивіски та певні матеріали шрифтом Брайля у приміщенні суду. Такі ж заходи заплановані і у Апеляційному суді Чернівецької області.

У лютому 2013 року тренінги з питань покращення рівня доступності до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами заплановано провести для громадських організацій, правозахисників та представників медіа Волинської та Рівненської областей.

З питань участі у тренінгах будь-ласка звертайтесь за нашою електронною адресою чи телефонуйте за номером (032)2971932.

Залишити відповідь

Закрити меню