Фонд "Право і демократія"

Прес-анонс: Чи доступне правосуддя для осіб з особливими фізичними потребами?

10 червня 2013 року об 11.00 в приміщенні прес-центру «Вектор» м. Івано-Франківськ (вул. Січових Стрільців 34) відбудеться прес-конференція щодо презентації стану доступності до правосуддя в Україні для осіб з інвалідністю.

Захід проводитиметься Регіональним громадським благодійним фондом «Право і Демократія», який протягом року досліджував питання доступності осіб з інвалідністю до правосуддя у судах Західної України. Діяльність реалізовувалась в рамках проекту: «Покращення рівня доступності до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами», який здійснюється за підтримки програми МАТРА, Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Учасники прес-конференції:

  • Віталій Разік – керівник проекту «Покращення рівня доступності до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами»;
  • Андрій Бурий – правовий експерт з питань доступності до правосуддя;
  • Михайло Васюта – моніторинговий експерт;
  • Андрій Малетин –  голова Станіславської правозахисної групи;
  • Людмила Безусова-Попович – головний спеціаліст із зв`язків з громадськістю Апеляційного суду Івано-Франківської області.

Особи з особливими фізичними потреби (пересуваються на інвалідних візках, з вадами слуху, незрячі та з вадами зору, з порушеннями опорно-рухового апарату, з вадами мовлення та інш.)  є найбільш вразливою групою при доступі до правосуддя, оскільки практично жоден суд в країні не є обладнаний для роботи з таким колом осіб. За даними Державного комітету статистики, в Україні мешкає 2,67 млн. людей з інвалідністю.

Запрошуємо представників засобів масової інформації, громадських організації та правозахисників долучитись до обговорення з метою висвітлення проблеми доступності до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами та зміни ситуації у цьому напрямі.

 

Контакти:

Фонд «Право і Демократія»,

Тел/Факс: 38(032)2971932

E-mail: lawdemo@fond.lviv.ua

У Івано-Франківську: Андрій Малетин 050.333.87.83

Залишити відповідь

Закрити меню