Фонд "Право і демократія"

<!--:UK-->Громадськість хоче долати бар’єри у доступі до судів та правоохоронців <!--:-->

Громадськість хоче долати бар’єри у доступі до судів та правоохоронців

25 вересня 2013 року, у м. Ужгород відбулась регіональна зустріч представників-партнерів Фонду «Право і Демократія» з організаціями, які здійснюють захист прав та інтересів осіб з обмеженими фізичними можливостями. Під час зустрічі обговорювалась необхідність об’єднання зусиль громадськості та засобів масової інформації спрямованих на покращення умов доступності до суду осіб з інвалідністю.
Подолання архітектурних та процедурних перешкод забезпечить рівні можливості для людей з інвалідністю у захисті своїх законних прав та інтересів у судах, – наголосив керівник програми Фонду «Право і Демократія» Андрій Бурий. Важливим акцентом зустрічі було налагодження діалогу та вироблення рекомендацій і пропозицій щодо законодавчих, інституційних та організаційних заходів і нововведень для покращення функціонування судів та забезпечення рівного доступу до них громадян з обмеженими фізичними можливостями.
Директор Закарпатського регіонального центру соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір» Василини Марко відзначила, що проблема дійсно важлива і акцентувала увагу на необхідності додаткового впливу на правоохоронні органи. Адже, до прикладу в ужгородському міськвідділі відсутні будь-які можливості для доступу до споруди інвалідів-візочників.
Учасники робочої зустрічі домовились об’єднати свої зусилля для того аби підсилити організаційну спроможність кожної з організацій у відстоюванні та судовому захисті прав та інтересів осіб з інвалідністю, а також розробити спільні ефективні рекомендації до органів влади та органів місцевого самоврядування з метою усунення негативних чинників які впливають на погіршення стану доступності до правосуддя осіб з інвалідністю.

Залишити відповідь

Закрити меню