Фонд "Право і демократія"

<!--:UK-->  У м. Івано-Франківську відбулась регіональна робоча зустріч організацій, які здійснюють захист прав та інтересів осіб з інвалідністю. <!--:-->

У м. Івано-Франківську відбулась регіональна робоча зустріч організацій, які здійснюють захист прав та інтересів осіб з інвалідністю.

В рамках робочої зустрічі було здійснено обговорення актуальних проблем, які виникають у осіб з інвалідністю при доступі до правосуддя. Зокрема обговорено питання фізичної (архітектурної) доступності будівель місцевих судів для осіб з обмеженими фізичними можливостями та правових аспектів доступності. Особливу увагу під час дискусії було присвячено нормам Конвенції ООН «Про права інвалідів» та практичній реалізації її положень в Україні.
Учасники робочої зустрічі домовились об’єднати свої зусилля для того аби підсилити організаційну спроможність кожної з організацій у відстоюванні та судовому захисті прав та інтересів осіб з інвалідністю, а також розробити спільні ефективні рекомендації до органів влади та органів місцевого самоврядування з метою усунення негативних чинників які впливають на погіршення стану доступності до правосуддя осіб з інвалідністю.
Робоча зустріч відбувалась в рамках реалізації грантового проекту: «Активізація громадськості для забезпечення рівних можливостей доступності до правосуддя», який здійснює Фонд «Право і Демократія» за фінансової підтримки Посольства США в Україні.

Залишити відповідь

Закрити меню