Фонд "Право і демократія"

<!--:UK-->Показ правозахисного кіно – Docudays UA.<!--:-->

Показ правозахисного кіно – Docudays UA.

Сьогодні о 15.00 у приміщенні Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки ( пр. Шевченка, 13) відбудеться показ документального фільму “Відкритий доступ”. Показ фільму здійснюватиме РГБФ “Право і Демократія” в рамках проведення на території Львівщини Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.
Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проводиться щороку впродовж жовтня, листопада та грудня і традиційно презентує найкращі фільми березневого Міжнародного фестивалю Docudays UA в регіонах України.
Головна мета Фестивалю – сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини, формуванню в суспільстві розуміння людської гідності як найвищої цінності, створенню фундаменту для демократичного майбутнього країни. Мандрівний фестиваль – неполітичний і некомерційний, не передбачає отримання доходу від його проведення. Десятий Мандрівний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA розпочався 3 жовтня у Сімферополі. Нинішнього року найкращі документальні фільми на тему прав людини у рамках Мандрівного фестивалю Docudays UA зможуть побачити мешканці більш ніж 125 міст і містечок України. В тому числі у Вінниці, Донецьку, Дніпропетровську, Києві, Кривому Розі, Луганську, Львові, Житомирі, Тернополі, Запоріжжі, Полтаві, Сумах, Чернигові, Харкові, Херсоні, Сімферополі, Євпаторії, Севастополі тощо.
Показ фестивальних фільмів відбуватиметься у кінотеатрах, будинках культури, вищих навчальних закладах, школах, молодіжних клубах, книгарнях, бібліотеках тощо. Ефект від перегляду фільмів буде підсилений зустрічами з відомими правозахисниками, діячами культури та митцями, тематичними дискусіями, обговореннями, диспутами в молодіжних аудиторіях.
Докладніше із програмою регіональних переглядів можна дізнатися на офіційному веб-сайті фестивалю www.docudays.org.ua у розділі «Мандрівний фестиваль».

Залишити відповідь

Закрити меню