Фонд "Право і демократія"

Просвітницький проект «Чесна музика» закликатиме власників барів, ресторанів та готелів дотримуватись авторських прав на музику.

Просвітницький проект «Чесна музика» закликатиме власників барів, ресторанів та готелів дотримуватись авторських прав на музику.

15 та 16 червня у Львові триватиме просвітницький проект «Чесна музика», мета якого — закликати власників барів, ресторанів та готелів дотримуватися авторських прав на музику, яка у них лунає.

Про це під час прес-конференції повідомив заступник керівника Центру правової допомоги у сфері захисту прав інтелектуальної власності Олександр Відєнєєв, передає ІА Дивись.info.

Представники Центру відвідають 100 закладів у центрі Львова та розповідатимуть їх власникам про те, як і чому варто дотримуватися авторських прав на музику.
«90% закладів сьогодні взагалі не знають, що вони щось порушують. Тому ми не будемо казати їм, що вони є порушниками закону. Ми не приходитимемо з претензіями, судовими позовами, а прийдемо, щоби проконсультувати їх та розповісти, як вони можуть діяти у рамках закону», — пояснює Олександр Відєнєєв.

За його словами, кожен отримає пам’ятку, де коротко буде викладено зміст правопорушення. Активісти наголошують, що процес сплати коштів за використання чиїхось музичних композицій неминучий.

«Найбільше норм у Євроугоді присвячено саме дотриманню прав інтелектуальної власності. Це нормальна практика для всього світу. Якщо після нашого візиту власники закладів не виявлять бажання платити, до них навідуватимуться відповідні інспектори, які фіксуватимуть правопорушення. Відтак, власники платитимуть штраф, а це — 10 мінімальних зарплат за одну незаконно відтворену композицію — 32 тисячі гривень сьогодні», — зазначає Андрій Волинець, голова координаційної ради ГО «Центр громадських ініціатив».

Просвітницькі заходи, які мають на меті захист авторських прав, Центр правової допомоги планує проводити періодично.slide3

Залишити відповідь

Закрити меню