Фонд "Право і демократія"

Судді Франківщини покращують навички комунікації із людьми з інвалідністю.

Судді Франківщини покращують навички комунікації із людьми з інвалідністю.

Фонд «Право і демократія», у співпраці з Національною школою суддів розпочала проведення серії регіональних тренінгів для суддів щодо покращення їх комунікаційних навичок у роботі із людьми з інвалідністю. Такі заходи вже відбулися у Львові й Чернівцях, а сьогодні навчання проходять судді Апеляційного суду Івано-Франківської області та Івано-Франківського міського суду за участі Львівського відділення фонду «Реабілітація людей з інвалідністю».
Захід проводився в рамках реалізації проекту «Покращення рівня доступності правосуддя для людей з інвалідністю.», який здійснюється за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».
«Робота нашої програми серед іншого спрямована на розвиток діалогу між судами та суспільством для покращення доступу громадян до правосуддя. Забезпечення доступу до судів та судових послуг для 2.8 млн людей з інвалідністю вкрай важливе, адже вони є однією з найбільш вразливих верств суспільства», – підкреслив керівник Програми USAID «Нове правосуддя» Девід Вон.
Програма навчального семінару включає загальний огляд понять про людей з інвалідністю та інвалідність, а також правового статусу людей з інвалідністю. Також учасники ознайомляться з комунікативно-психологічними особливостями взаємодії з людьми з інвалідністю та основними аспектами фізичної доступності судів для них.

Наступні тренінги відбудуться в квітні й травні в Ужгороді, Одесі, Харкові, Вінниці та Києві.

Джерело: https://newjustice.org.ua

Залишити відповідь

Закрити меню