Фонд "Право і демократія"

Фонд «Право і демократія» надав більше 550 консультацій щодо захисту права власності

Експерти організації консультували мешканців гірських районів Львівщини в рамках виїзних консультацій, а іншим зацікавленим особам допомагали безпосередньо на офісі Фонду.

Реалізація цих заходів стала можливою в рамках проекту «Підвищення рівня правової обізнаності про доступ до правосуддя незахищених верств населення Львівської області», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Management System International (MSI).

Фонд «Право і Демократія» провів 22 виїзні консультації-лекції, в яких взяло участь більше 400 чоловік. Про мотивацію учасників виїзних консультацій за результатами їхнього опитування розповів директор Фонду Віталій Разік: «Найбільша кількість учасників приходила на заходи із метою вирішення експертами організації замість них їхніх ж проблем. Багато хто із присутніх сумнівався у своїх власних силах, стверджував, що вже неодноразово звертався і йому було відмовлено або відповіді взагалі немає. Тому наш проект спрямований на заохочення громадян активно відстоювати свої права самостійно».

За час проекту в приміщенні Фонду було надано більше 200 консультацій, включаючи підготовку заяви до Європейського суду з прав людини  щодо захисту права власності.

Громадян, які зверталися до безкоштовної юридичної приймальні на офісі організації, найбільше цікавили питання земельних відносин: переоформлення земельної ділянки по спадщині, проекти відводу земельної ділянки, відносини з приводу паїв, які селяни здають в оренду, порядок укладення та розірвання договорів.

Другим великим блоком питань є вимоги ремонту сільських доріг, які нищаться автомобілями великих підприємств, поняття та переваги створення ОСББ, оформлення спадщини.

Реалізація проекту завершується, але зацікавлені в захисті права власності можуть і надалі звертатися до безкоштовної юридичної приймальні Фонду за адресою: м. Львів, проїзд Крива Липа, 6, 3-й поверх.

Залишити відповідь

Закрити меню