Фонд "Право і демократія"

У Львові обговорили оцінку рівня задоволеності громадян якістю функціонування Львівського окружного адміністративного суду, Закарпатського окружного адміністративного суду, Хмельницького окружного адміністративного суду<

14 грудня у Львові відбувся круглий стіл, на якому було представлено результати опитування, проведеного у Львівському окружному адміністративному суді, Закарпатському окружному адміністративному суді, Хмельницькому окружному адміністративному суді, в межах реалізації проекту «Дослідження рівня задоволеності громадян якістю функціонування судів з використанням методології карток громадянського звітування", який реалізовується Фондом «Право і Демократія» за підтримки  проекту USAID «Справедливе правосуддя».

У презентації взяли участь представники проекту USAID «Справедливе правосуддя», судді, працівники апарату суду, адвокати, представники правозахисних неурядових організацій.

З привітальним словом виступив Керівник проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девід Вон.

Детальніше про опитування громадян щодо їх задоволення якістю функціонування судів з використанням карток громадянського звітування розповів керівник проекту Андрій Бурий: «Опитування відвідувачів суду за методологією карток громадянського звітування (КГЗ) здійснюється в Україні з 2008 року та спрямоване на визначення якості діяльності суду через оцінку його послуг користувачами – безпосередніми учасниками судового розгляду. У 2012 році відбулося четверте коло опитування громадян у 34 судах із 13 регіонів України».

Опитування у вищезазначених трьох судах було проведене Регіональним громадським благодійним фондом  «Право і Демократія» з червня по липень 2012 р. на основі методології карток громадянського звітування, що є інструментом зовнішньої оцінки якості роботи суду. Відвідувачі суду за спеціально розробленою анкетою мали змогу оцінити його діяльність за такими параметрами: фізична доступність суду, зручність та комфортність перебування в суді, повнота та ясність інформації, дотримання термінів судового розгляду, сприйняття роботи працівників апарату суду, сприйняття роботи судді, якість судового рішення.

Учасники опитування в середньому за 5-бальною шкалою оцінили якість функціонування судів як досить задовільну: Львівський окружний адміністративний суд отримав оцінку 3,8 балів, Закарпатський окружний адміністративний суд – 4,3, Хмельницький окружний адміністративний суд – 4,1.

Також відвідувачі судів висловили певні побажання щодо покращення якості їх роботи, особливо наголосивши на удосконаленні фізичної доступності осіб з обмеженими можливостями, збільшенні кількості місць для очікування і ознайомлення з матеріалами справ, наданні більшого обсягу інформації за телефоном, кращому наповненні інформаційних стендів в приміщеннях судів та сторінок судів в мережі Інтернет.

Висловлені зауваження лягли в основу рекомендацій, які було розроблено за результатами опитування та передано на розгляд керівництву судів.


 

Залишити відповідь

Закрити меню