Фонд "Право і демократія"

<!--:UK-->Активна громадськість – доступніші суди!<!--:-->

Активна громадськість – доступніші суди!

15 листопада 2013 року в приміщення готелю «Львів», відбувся регіональний круглий стіл: «Роль громадських організацій у забезпеченні рівних можливостей доступності до правосуддя», який організовано Регіональним громадським благодійним фондом «Право і Демократія», в рамках реалізації проекту: «Активізація громадськості для забезпечення рівних можливостей доступності до правосуддя», який здійснюється за фінансової підтримки Посольства США в Україні.
У роботі круглого столу прийняли участь представники громадських організацій з Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької, Тернопільської та Волинської областей, які презентують регіональні правозахисні організації та асоціації інвалідів, а також у роботі заходу прийняли участь представники судів та органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.
На круглому столі було обговорено напрямки та можливості співпраці між неурядовими громадськими організаціями та судовими інституціями в сфері покращення стану доступності громадян до правосуддя. Особливу увагу було приділено учасниками столу питанням доступності до правосуддя осіб з інвалідністю, представники асоціацій інвалідів відзначили ряд проблемних питань, які слід розглянути органам влади та судам з метою забезпечення рівного доступу до правосуддя та забезпечення рівних можливостей ефективного захисту інвалідами своїх прав. В ході дискусії було визначено ключові напрямки в яких слід об’єднати громадськості свої зусилля з метою вироблення рекомендацій спрямованих на покращення доступності до правосуддя та здійснення спільних правозахисних кампаній та ініціатив.

Залишити відповідь

Закрити меню