Фонд "Право і демократія"

У Тернополі відбудеться презентація результатів моніторингу забезпечення рівного доступу осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя.

У Тернополі відбудеться презентація результатів моніторингу забезпечення рівного доступу осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя.

10 грудня 2014 року о 10.00 в приміщенні готелю «Тернопіль», що знаходиться за адресою: вул. Замкова, буд. 14, м. Тернопіль, – відбудеться круглий стіл на тему: «Моніторинг забезпечення рівного доступу осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя».
Під час заходу громадськості та судам буде представлено результати моніторингу забезпечення рівного доступу осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя, яке проводилось Фондом «Право і Демократія» у Тернопільському окружному адміністративному суді та Тернопільському міськрайонному суді Тернопільської області. Також учасники круглого столу обговорять розроблені громадськістю рекомендації для судів та судових адміністрацій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування щодо забезпечення рівного доступу осіб із обмеженими фізичними можливостями до приміщень суду і судових послуг.
У роботі круглого столу візьмуть участь представники судів, територіального управління Державної судової адміністрації України у Тернопільській області, Проекту USAID «Справедливе правосуддя», органів місцевого самоврядування, адвокати, громадські організації та активісти, які займаються захистом прав та інтересів осіб з особливими фізичними потребами, a також журналісти..
Захід проводитиме Регіональний громадський благодійний фонд «Право і Демократія», в рамках реалізації проекту: «Проведення моніторингу забезпечення рівного доступу осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя», який реалізується за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Проекту USAID «Справедливе правосуддя».
Коротка інформація про проект: «Проведення моніторингу забезпечення рівного доступу осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя», який реалізується за підтримки американського народу через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Проекту USAID «Справедливе правосуддя»..

Реалізація проекту: «Проведення моніторингу забезпечення рівного доступу осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя», розпочалась у березні 2014р. В рамках реалізації проекту проводиться наступна діяльність:
1) Створення коаліції партнерських організацій, які працюють у сфері захисту прав та свобод осіб особливими фізичними потребами та покращення їх доступності до правосуддя.
2) Організація та проведення моніторингу у 20 судах України (Львівська, Івано-Франківська, Чернівецька, Закарпатська, Хмельницька, Вінницька, Тернопільська, Харківська, Одеська, Волинська області). Пріорітет надавався проведенню моніторингу у тих судах в яких раніше громадськістю проводились дослідження за допомогою методології карток громадянського звітування розробленої проектом USAID «Справедливе правосуддя».
3) Виготовлення інформаційних таблиць з дублюванням судової інформації шрифтом Брайля для подальшого розміщення у судах, які прийматимуть участь у проведенні аудиту.
4) Розробка аудіо-записів з нормами законодавства про судоустрій та процесуального законодавства про основні права, норм Конвенції про права інвалідів та іншого законодавства з метою подальшого розміщення у бібліотеках УТОСу (Українського товариства сліпих) та на веб-сторінках інших партнерських організацій, які захищають права та інтереси осіб особливими фізичними потребами.
5) Розміщення розроблених в рамках проекту аудіо-матеріалів на веб-сторінці судової влади України (www.court.gov.ua); Розробка пропозицій до адаптування користування даним інтернет – ресурсом особам з особливими потребами.
6) Друк законодавства та право-просвітницьких матеріалів шрифтом Брайля і безкоштовне розповсюдження матеріалів через бібліотеки Українського товариства сліпих;
7) Формування переліку пропозицій до парламенту України, місцевих органів влади судів та ДСА щодо можливостей покращення їх діяльності та забезпечення рівного доступу осіб з обмеженими можливостями до правосуддя.
8) Підготовка пропозицій до нормативно правових актів з метою вдосконалення правового регулювання питання доступності інвалідів до правосуддя та гарантій забезпечення їм рівного доступу до судових інституцій.
9) Проведення регіональних круглих столів у з представниками суддів, адвокатів, представників НОУ, місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування на тематику покращення доступності осіб з особливими фізичними потребами до правосуддя.
10) Виготовлення та поширення інформаційного звіту з даними моніторингу та розробленими висновками і рекомендаціями.
12) Проведення кампаній з лобіювання законодавчих змін. Проведення робочих зустрічей з парламентарями та представниками органів виконавчої влади, експертами, представниками Національної Асамблеї інвалідів України, з метою обговорення та впровадження законодавчих змін та приведення нормативно-правової бази до європейських і міжнародних стандартів.
13) Проведення медіа-кампаній з висвітлення інформації про результати проекту.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, звертайтесь:

Фонд „Право і демократія”:
79005, Львів, Україна,
проїзд Крива Липа, 6 (3-й поверх)
Тел/Факс: +38 (032) 255-04-19
Моб.тел 0506717621 – керівник проекту Андрій Бурий
E-mail: lawdemo@fond.lviv.ua

Залишити відповідь

Закрити меню