Фонд "Право і демократія"

У Личаківському суді презентуватимуть покращення умов доступу до правосуддя осіб з вадами зору

09 листопада об 11.00  у приміщенні Личаківського районного суду м. Львова (79007, м. Львів, вул. Б. Лепкого, 16) відбудеться брифінг на тему: «Суд доступний для людей», в рамках якого відбудеться презентація заходів, проведених у Личаківському районному суді м. Львова з покращення доступності до суду незрячих осіб та осіб з вадами зору.

Ініціатива реалізовувалася у співпраці суду з Фондом «Право і Демократія» в ході реалізації проекту «Покращення доступу незрячих осіб та осіб з вадами зору до правосуддя», який здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

В рамках співпраці з громадськістю було розроблено та розміщено у приміщенні суду судову інформацію, продубльовану шрифтом Брайля, для незрячих осіб та здійснено маркування сходин для осіб з вадами зору. Потреба у вжитті таких заходів  виникла в результаті проведення опитування громадян у Личаківському районному суді м. Львова. Дані показали необхідність покращення умов доступу до правосуддя осіб з обмеженими можливостями.

Партнерами у реалізації проекту залучено представників Українського товариства сліпих (УТОС), які допомогли розробити інформацію шрифтом Брайля та наддали консультаційну підтримку проведеним у суді заходам.

Також в межах реалізації проекту заплановано провести серію правових тренінгів для організацій які представляють інтереси інвалідів та розробити аудіо та відео матеріали на тематику захисту прав незрячих осіб та осіб з вадами зору, а також здійснити розробку пропозицій та рекомендацій до органів державної влади та судів з метою недопущення порушень прав незрячих осіб.

Учасники заходу:

Гирич Сергій – Голова Личаківського районного суду м. Львова.

Гвоздь Тарас – керівник апарату Личаківського районного суду м. Львова.

Бурий Андрій – Голова правління Фонду «Право і Демократія», керівник проекту «Покращення рівня доступності до правосуддя осіб з обмеженими фізичними можливостями».

Микитишин Анатолій – адвокат,  член  постійно діючої робочої групи з питань інновацій, створеної при Державній судовій адміністрації України.

Степан Підлужний – заступник голови Львівської Територіальної Організації УТОС.

 

Залишити відповідь

Закрити меню