Фонд "Право і демократія"

Презентація посібника – “Доступність до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами”

У розділі Бібліотека сайту було розміщено нове видання Фонду, посібник – Доступність до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами (http://www.fond.lviv.ua//wp-content/biblioteka/Dost_do_pravosyddia_obmezemuh.pdf).

Це видання стало можливим за підтримки Посольства Королівства Нідерландів, програми МАТРА в межах проекту «Покращення рівня доступності до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами».

Посібник розроблений на допомогу громадським організаціям, правозахисникам та будь-яким іншим особам, які займаються захистом осіб з особливими фізичними потребами. Це видання складається з аналітичних та інформаційних матеріалів, вибірки українського та міжнародного законодавства, яке стосується питань захисту інвалідів та інших осіб з особливими фізичними потребами.

Основною метою діяльності Регіонального громадського благодійного фонду «Право і Демократія» у напрямку доступності до правосуддя осіб з особливими фізичними потребами є виявлення та усунення негативних чинників, які впливають на стан доступності громадян з особливими фізичними потребами (незрячих, з вадами слуху, та інвалідів, які пересуваються на інвалідних візках) до правосуддя, оприлюднення даної інформації з метою налагодження діалогу між органами правосуддя і громадськістю та вироблення рекомендацій і пропозицій щодо законодавчих, інституційних та організаційних заходів і нововведень для покращення функціонування судових інституцій та рівного доступу до них громадян з особливими фізичними потребами.

Залишити відповідь

Закрити меню