Фонд "Право і демократія"

<!--:UK-->Голова ДСА України Руслан Кирилюк провів нараду за участю начальників територіальних управлінь та керівників самостійних структурних підрозділів ДСА України<!--:-->

Голова ДСА України Руслан Кирилюк провів нараду за участю начальників територіальних управлінь та керівників самостійних структурних підрозділів ДСА України

11 жовтня 2013 року Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк провів у Львові нараду за участю начальників територіальних управлінь та керівників самостійних структурних підрозділів ДСА України. Також у роботі наради брали участь голови судів загальної юрисдикції Львівщини, перший заступник Голови Володимир Півторак, заступники Голови ДСА України Зеновій Холоднюк та Віталій Положишник, керівники органів місцевої влади.
У своєму вітальному слові заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Василь Бахмацький відзначив, що лише спільними зусиллями місцевих та судових органів влади можливо досягнути суттєвих результатів у забезпеченні діяльності судів.
Перший заступник львівського міського голови Василь Косів наголосив, що проведення такої наради – це добра нагода для обговорення інноваційних підходів у судовому адмініструванні та їх подальшого запровадження.
Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк подякував представникам органів місцевого самоврядування та очільникам судів Львівщини за співпрацю у питаннях забезпечення судів регіону та зауважив: “Якщо виконавча влада спільно з органами місцевого самоврядування розуміють потреби судової влади, – ми стаємо на шлях розвитку, який має європейські перспективи”.
Учасники наради обговорили стан фінансового забезпечення місцевих загальних судів, їх комп‘ютеризації, інформаційно-нормативного забезпечення судової діяльності, а також будівництва, капітального ремонту та реконструкції приміщень судів. Голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк відзначив під час наради, що обговорювані питання є надзвичайно актуальними та включені до пріоритетів діяльності ДСА України. Зокрема, пріоритетними на поточний рік визначено: збільшення видатків на оплату праці працівників апаратів судів; добудову 10 приміщень судів; будівництво суду за типовим проектом (модельне приміщення суду); розробку нової інструкції з діловодства суду для загальних та адміністративних судів; запровадження системи навчання для помічників судів та дистанційного навчання для працівників апаратів судів; удосконалення системи статистичної звітності; широке впровадження системи «Електронний суд»; встановлення інформаційних кіосків у судах; завершення впровадження систем відеоконференцзв’язку; спрощення і пришвидшення автоматизованої системи документообігу суду, модуль інформування сторін процесу шляхом відправлення SMS-повідомлень; оптимізацію поштових витрат та інше. Руслан Кирилюк висловив впевненість, що перераховані напрямки діяльності до кінця цього року будуть виконані, а в подальшому ДСА України має визначити наступні завдання та їх поступово їх реалізовувати.

Залишити відповідь

Закрити меню