Фонд "Право і демократія"

<!--:UK-->У Львові відбулася загальноміська акція «Коли ми разом – ми одна родина»<!--:-->

У Львові відбулася загальноміська акція «Коли ми разом – ми одна родина»

Чимало львів’ян прийшли під стіни Генерального Консульства Польщі у Львові, аби подякувати поляками за солідарність та підтримку. Також вони виконали пісню «Подай руку Україні», яку днями транслювали одночасно на всіх польських телеканалах. Нагадаємо, що 1 лютого, усі польські телевізійні та радіоканали на знак солідарності з Україною увімкнули пісню польсько-українського гурту Taraka «Podaj Rękę Ukrainie» («Подай руку Україні»). А слова пісні супроводжувалися відеорядом з останніх подій навколо Євромайдану у Києві.
Відтак, за участю молоді, студентства Львова, активістів Євромайдан-Львів та Автомайдан-Львів, під стінами Генерального Консульства Республіки Польща у Львові відбулася загальноміська акція «Коли ми разом – ми одна родина».
«Підтримка, яку висловила Польща українському народові, є неабиякою ознакою того, що Україна і Польща є братніми народами в колисці Європейських держав. Тому ми запросили всіх львів’ян долучитися до акції та висловити свою подяку нашим польським братам», – сказав начальник управління внутрішньої політики Львівської міської ради Андрій Шевців.
Вдячні активісти принесли з собою плакати з цитатами пісні «Подай руку Україні», синьо-жовтими і червоно-білими серцями та написами «Dziekujemy» й скандували: «Дякуємо полякам за солідарність!» Також вони причепили на огорожу Генконсульства повітряні кульки синього, жовтого, білого та червоного кольорів, які символізують український та польський прапори. До активістів вийшов консул Марцін Зінєвіч, який сказав, що акція Польщі на підтримку України пройшла як громадська ініціатива. Однак подякував українцям і пообіцяв передати полякам висловлену у такий спосіб подяку.
Зауважимо, що свою неабияку підтримку українському народові в час його боротьби за європейське майбутнє України поляки виявляли також і в інших формах. Наприклад, барвами національного українського прапора були освітлені Варшавський Палац культури і науки та Муніципальний футбольний стадіон у м. Вроцлав.

Джерело: ZAXID.NET

Залишити відповідь

Закрити меню